Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tender.dz-ua.org

П'ятниця, 9 серпня 2013, 14:04

Мінекономрозвитку планує видавати дозволи через інтернет

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір ввести правову основу для видачі документів дозвільного характеру в електронній формі з допомогою засобів телекомунікацій. Така операція буде проводитися через дозвільні центри, створені в районах і областях.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Міністерство розробило законопроект, яким планується внести зміни в Закон України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності". Цей проект закону Мінекономрозвитку підготувало на виконання Національного плану дій на 2013 р.

"Зараз суб'єктам господарювання близько 100 дозволів з 143 (перелік яких затверджений на рівні Закону)видають безпосередньо центральні органи виконавчої влади (міністерства,комісії, агентства). Тому підприємці для отримання таких документів змушені їхати в Київ, що створює додаткові витрати часу і денег.Законопроектом пропонується удосконалена процедура, згідно з якою підприємці для отримання дозволів центральних органів зможуть звертатися в дозвільні центри за своїм місцезнаходженням", - пояснив директор департаменту державної регуляторної політики та розвитку підприємництва Мінекономрозвитку Ігор Шевердін.

За його словами, передача документів буде здійснюватися, в тому числі, за допомогою мережі Інтернет.

"Таким чином, прийняття законопроекту дасть можливість удосконалити та оптимізувати процедуру видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру", - зазначив Шевердін.

На думку розробників проекту, прийняття закону дозволить суттєво скоротити часові та грошові витрати підприємців, а також зменшити корупційні ризики, а це, в свою чергу, позитивно вплине на умови ведення бізнесу в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.