Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

freefoto.com

П'ятниця, 9 серпня 2013, 14:27

Шевченківський гай отримає норвезькі гранти і без Косачевича – Подоляк

Та обставина, що екс-директор Музею народної архітектури та побуту у Львові "Шевченківський гай" не перебуває на своїй посаді, не перешкоджає отриманню грантів для музею від Норвегії.  

Це випливає зі слів начальника управління культури Львівської міськради Ірини Подоляк на сьогоднішньому брифінгу 9 серпня.

"Міністерство культури Норвегії підписувало угоду не з персоною, а з керівником структури, з директором музею. Зараз є тимчасовий виконувач обов'язків директора музею. Проект триває і шантажу і погроз з боку уряду Норвегії ми не мали", повідомила Подоляк.

Вона також додала, що ознайомлювалась з вимогами керівників кількох українських музеїв, які висловлювали стурбованість звільненням Косачевича.

"Ми їм відповіли, що нас теж турбує розвиток Народного музею архітектури та побуту...Це ж правда", сказала Подоляк.

За словами чиновниці, певна складність сьогодні полягає в тому, що багато речей у музеї "Шевченківський гай" було замкнено на персоні директора.

Нагадаємо, управління культури міськради розпочало процедуру відбору кандидатів на посаду директора Музею народної архітектури та побуту у Львові "Шевченківський гай" .

Раніше директори декількох українських національних музеїв звернулися з відкритим листом до Львівської міської ради та Міністерства культури України з проханням поновити на посаді звільненого директора Національного музею архітектури та побуту "Шевченківський гай" Івана Косачевича.

Вони наголошували, що його звільнення може призвести до погіршення відносин з грантодавцями - як з ЮНЕСКО, так із королівством Норвегія.





Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.