Варіанти,  9 серпня 2013

Варіанти на вікенд

Літо стрімко рухається до фінішної прямої, однак світовий кінематограф не перестає дивувати новинками у сфері кіно. Що варто побачити на власні очі, і чим житиме Львів у найближчі вихідні читайте у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Усім любителям фантастики, купи спецефектів, і 3-D штучок варто переглянути новенький та найбільш очікуваний серпневий екшн Голлівудської студії під назвою Елізіум.

У фільмі задіяні: Мет Деймон, відомий за своїми шпигунськими еволюціями Борна, Джоді Фостер, яка у фільмі головний антагоніст, і звісно надзвичайно колоритний та у кожному фільмі різний Шарлто Коплі.

Режисер фільму Ніл Бломкамп, як звичайно, відповідально підійшов до створення світу Елізіум. Він створив детальний всесвіт і дійсно живих персонажів, які існують у показному маленькому світі. Саме це гарантує відмінну атмосферу перегляду картини, якій ще до початку релізу пророкували звання найкращого фільму 2013 року.



Прихильниками хорорних фільмів на тему привидів, одержимості, і подібного містичного балагану радимо переглянути фільм Закляття.

До релізу в Україні, що розпочався з 8 серпня, фільм зірвав добротну суму касових зборів у США в розмірі 41 млн доларів та став лідером прокатів.

Головна фішка фільму з уже заїждженим сюжетом теми привидів – її документальна основа. В основу кіно лягли нібито реальні факти з трудових буднів відомого і реально існуючого сімейства Уорренів – найвідоміших "мисливців за привидами" у світі.

Варто додати, режисер фільму Джеймс Ван чудово розбирається в тематиці містичних фільмів, адже ще в 2011 році нерви глядачів добряче випробував фільм Астрал.



Ще один варіант на ці вихідні лайтова комедія під назвою З ким переспати. Що поробиш, люблять американці пічкати екрани кінотеатрів трешовими фільмаками в стилі Американського пирога.

За сюжетом нічого нового у фільмі не побачиш. Все як завжди: підлітки, коледж, вечірки, тупі ситуації і бла-бла-бла… Наврядчи фільм претендує на високі касові збори, однак посміятися можна.



Музичні варіанти

10-11 серпня, Львівський будинок органної та камерної музики (вул. С. Бандери, 8) запрошує на Концерт органної та флейтової музики. В програмі європейські музичні перлини композиторів XVII-XIX ст..

У неділю, 11 серпня, любителі клавішних інструментів можуть можна відвідати о 20:00 фортепіанний концерт Марії Паньків "Літніх мелодій вихор" у кав’ярня "Штука", вул. Котлярська 8.

Мистецькі варіанти

Для тих, хто любить екстравагантну поезію радимо в неділю, 11 серпня, о 18:00 відвідати зустріч, присвячену еротичній поезії Прокидання Поезії vol.8Impulse у Музеї Ідей, вул. Валова 18.

Кому подобається живопис, 13 серпня, вівторок, 17:00 – відкривається виставка Ірини Мориквас "Жовтий автобус", Арт-галерея “Зелена канапа”, вул. Вірменська 7.

Не всі мрії здійснюються, але всі вони розвивають уяву. Ця виставка про те, що побачила б авторка малюнків, мандруючи світами у своєму жовтому автобусі.

На любителів фотомистецтва та екстремальних подорожей фотограф Оксана Заграй запрошує на мандрівку Непалом на фотовиставці "Непал у кольорі". Місце зустрічі: кав’ярня-галерея "Штука", вул. Котлярська, 8.

Також в суботу, 10 серпня, у клубі "Новий Ноїв Ковчег" (Львів, вул. Ставропігійська,9) стартує виставка відомого російського фотографа Олега Відєніна під назвою "Плєчєвиє".

Експозиція присвячена складній і закритій темі проституції. "Плєчєвиє" це жаргонна назва найнижчої професійної касти, придорожніх жінок, що "обслуговують" далекобійників.

Фестивальні варіанти

З 10 по 11 серпня в Музеї народної архітектури і побуту "Шевченківський гай" відбуватиметься Фестиваль "На Межі Тисячоліть" – Підгорецький замок.

Це фестиваль української пісні, історії, традицій і мистецтва, що створений для піднесення духу українства, підтримки української культури та збереження суспільного історичного надбання.

На фестивалі представлять кращі українські музичні гурти, відбудуться лицарські бої, запропоновані Лицарським орденом паладинів, варитимуть куліш козацьким куренем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.