Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vkurse.ua

Вівторок, 13 серпня 2013, 13:11

Сайт Державного агентства земельних ресурсів на Львівщині – найменш відкритий для громадськості

Сайт Головного управління Державного агентства земельних ресурсів у Львівській області посів останнє місце у переліку відкритості сайтів органів влади для громадян.  

Про це сьогодні, 13 серпня, на брифінгу повідомили експерти ГО "Інститут інформаційного права", які проводили моніторинг сайтів в межах проекту "Право знати", інформує кореспондент Варіантів.

Окрім сайту Державного агентства земельних ресурсів у Львівській області, найменш відкритими виявились сайти Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області та Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області.

Натомість у трійку найбільш відкритих веб-сайтів увійшли сайти Львівської міської ради, Львівської ОДА та головного управління ютиції у Львівській області.

Як зазначили експерти, в межах моніторингу сайти перевіряли на відповідність визначених та затверджених експертами 58 параметрам. Останні були сформовані виходячи із вимог чинного законодавства щодо інформації, яка обов'язково повинна бути розміщена на офіційному веб-сайті органу виконавчої влади.

Експерт "Інституту інформаційного прва" Юрій Ничка зазначив, що найменш охоче органи державної влади публікують інформацію про свій бюджет, закупівлі та адміністративні послуги.

Він поясинив це, зокрема тим, що в законодавстві України не передбачено притягнення до відповідальності осіб, які відповідають за створення сайтів органів влади.

Автори моніторингу також наголосили, що вони надіслали відповідним керівникам влади рекомендації щодо покращення висвітлення своєї діяльності на сайтах.

Нагадаємо, сайт Львівської ОДА за наповненням і якістю змісту потрапив до числа найгірших серед сайтів державних виконавчих органів влади на початку 2013 року.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.