Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

podrobnosti.ua

Вівторок, 13 серпня 2013, 13:17

На Львівщині якість газу перевіряють раз у тиждень

Управління магістрального газопроводу «Львівтрансгаз», яке транспортує газ до 7 областей західного регіону проводить замір якісних показників на газорозподільних станціях один раз в тиждень.

Про це повідомив на прес-конференції головний диспетчер УМГ «Львівтрансгаз» Юрій Закаляк,  передає кореспондент Варіантів.

«Весь газ, який поступає до нас в систему, щоденно на поточних хроматографах тестуються якісні показники. Не може бути варіанту, щоб був не помічений потік неякісного газу. Зі сторони Білорусії постійно працюють наші представники, які заміряють показники газу. Коли газ поступає через газорозподільних станції безпосередньо до мережі «Львівгазу» здійснюються всі необхідні замір  та перевірки, з інтервалом 1 раз в тиждень», - розповів Закаляк.

Водночас учасник прес-конференції народний депутат України VІ скликання Олександр Гудима заявив, що окрім «Укртрансгазу», який здійснює перевірку тиску газу «в Україні ніхто і ніде, не перевіряє якість газу».

За його словами, газ, який потрапляє до помешкань споживачів також має пройти перевірку. Зокрема, у Польщі та Угорщині такі заміри роблять безпосередньо в будинках, де беруть проби газу та визначають його якість.

«У нас такої системи немає. І в період опалювального сезону, коли котел задіяний на максимумі, в приміщенні все одно холодно. Причина цього - недостатня перевірка якості газу в державі», - додав нардеп.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.