Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

gazeta.lviv.ua

Середа, 14 серпня 2013, 09:29

У Львові продовжують мордувати собак

11 серпня на вул. Максимовича сталося отруєння 2-х опікунських тварин, а через 2 дні, 13 серпня, на вул. Стрийській холоднокровно отруїли домашнього пса.

Про йдеться у прес-релізі Західноукраїнського товариства захисту тварин.

Собаки, які жили на вулиці Максимовича, охороняли онкологічний диспансер. Вони перебували під наглядом волонтерів. Окрім того, цих тварин у свій час викупили з львівського комунального підприємства, що займається відловом тварин – ЛКП «Лев», фактично врятувавши їм життя.

«Велика ймовірність, що тварин отруїли протитуберкульозним засобом, який продається у аптеках міста за рецептом, – каже Юрій Микитюк, віце-президент Західно-українського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ), – на це вказують всі симптоми. Собаки помирали мученицькою смертю, у них були судоми, параліч. Опікуни тварин організували експертне дослідження трупів, люди профінансували цю експертизу, яка коштує 350 грн., також на місце події була викликана міліція, написана відповідна заява».

«Хочеться спитати у місцевої влади, а саме панів – заступника мера з питань містобудування та інфраструктури Володимира Шевчука, керівника управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Юрія Гольця, в.о. керівника ветеринарного відділу Олега Юзьківа та інших чиновників, – каже Наталя Вишневська, ЗУТЗТ, – що ви робите на своїх посадах? Коли ви займетеся суспільно важливою справою, а саме почнете реально і системно вирішувати питання львівських тварин, які за законом «Про тваринний світ» є власністю громади і захищені законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Правилами поводження з тваринами у м. Львові та неодноразово задекларованими тими самими чиновниками тезами про гуманне ставлення до тварин у Львові?»

А 13 серпня на вулиці Стрийській, 274а, через сімейний конфлікт 75-річна жінка отруїла свого собаку – восьмирічну німецьку вівчарку. Факт отруєння ця «людина» не приховує.

«Вона помстилася своїй дочці. І вибрала для цього таку форму, яку вкласти у розум нормальної людини не можливо, – каже Юрій Микитюк, – я був там вчора, намагався залагодити конфлікт, пояснити, що тварина ні при чому, але вже зранку мені повідомили, що собаку отруїли психотропними пігулками. Дочка цієї жінки написала заяву у міліцію. Зі свого боку, від громадської організації, ми також готуємо відповідну заяву у правоохоронні органи».

До слова, Варіанти уже писали про комунальне підприємство «Лев», яке регулює кількість безпритульних собак, проте не присипляє собак, а вбиває ударами по голові.

Проблеми стосовно безпритульних тварин можна прочитати у цій статті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.