Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukrinform.ua

Середа, 14 серпня 2013, 14:47

Нардеп вимагає від МЗС засудити знесення пам’ятника УПА в Польщі

Народний депутат України Олег Панькевич вимагає від Міністерства закордонних справ України офіційно засудити наміри окремих польських політиків знести пам’ятник-могилу воїнам УПА у селі Грушовиця у Польщі та не допустити демонтажу пам’ятника.

Про йдеться у депутатському зверненні Панькевича на адресу міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, передає прес-служба нардепа.

«Такі антихристиянські та антигуманні дії є вандалізмом, виявом неповаги до мертвих, не дивлячись на те, які переконання та політичні погляди вони мали за свого життя. Вважаємо неприпустимим здійснення наруги над державним символом України та над пам’яттю померлих з метою отримання політичних дивідендів окремими польськими політиками, адже у травні 2014 року відбудуться чергові вибори до Європарламенту», - йдеться в документі.

Окрім того, знесення освяченого пам’ятника-могили має антиукраїнський зміст та однозначно спричинить загострення відносин між Польщею та Україною.

Нагадаємо, 13 серпня, депутат польської партії Право і справедливість Томаш Поремба повідомив про ліквідацію пам’ятника УПА в Грушовицях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.