Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vseslova.com.ua

Середа, 14 серпня 2013, 16:22

Нардеп просить в уряду 10 млн грн для попередження катастрофи на Сокальщині

Народний депутат України Ірина Сех звернулася до Кабміну з проханням виділити у 2013 році 10 млн. гривень на здійснення першочергових заходів для запобігання надзвичайної ситуації та руйнівних процесів у зоні діяльності вуглевидобувних шахт на Сокальщині.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Народний депутат також просить уряд щорічно при формуванні проектів Державного бюджету України на наступні роки передбачати 20 млн. гривень для вирішення питання ліквідації загрози руйнування житлових та інших об’єктів та окремих територій на Сокальщині.

Як зазначає у своєму зверненні Ірина Сех, до Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи надійшло звернення голови Львівської ОДА Віктора Шемчука стосовно активізації процесів просідання земної поверхні, підтоплення ґрунтовими водами та водами поверхневих водних об’єктів у результаті закриття вугледобувних шахт, зокрема у Сокальському районі. Під загрозою перебуває низка населених пунктів, зокрема села Бендюга, Сілець, Межиріччя, Острів, Глухів, Городище та хутір Груд.

«З метою запобігання надзвичайній ситуації та активізації руйнівних процесів в зоні діяльності вуглевидобувних шахт у Сокальському районі Львівської області Комітет звертається до Кабінету Міністрів України щодо виділення у 2013 році 10 млн. гривень на здійснення першочергових заходів та просить щорічно при формуванні проектів Державного бюджету України на наступні роки передбачати 20 млн. гривень для вирішення питання ліквідації загрози руйнації житлових та інших об’єктів та окремих територій на Сокальщині», - йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.