Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

mo.odessa.ua

Понеділок, 21 травня 2012, 09:55

МЗС розкритикувало ліквідацію Об'єднання українців Росії

Міністерство закордонних справ України розцінює рішення Верховного суду Росії про ліквідацію української громадської організації Об'єднання українців Росії, як упереджене ставлення до діяльності діаспори і суперечливий крок у дружбі між країнами. Про це йдеться в заяві МЗС України.

«З ліквідацією Об'єднання українців Росії численна українська діаспора Росії вперше зіштовхнеться з ситуацією, коли українські громадські організації не будуть представлені на федеральному рівні». Про це повідомляє прес-служба МЗС.

На жаль, суд фактично «проігнорував проведену новим керівництвом об'єднання значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків в роботі», - зазначено у повідомленні МЗС.

Крім того, як зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві, рішення суду засвідчило «упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевнення на політичному рівні у зворотньому».

«Такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами й народами. Ми підтримуємо обгрунтовані прагнення української діаспори Росії - одного з найбільших етнічних громад в РФ - мати впливову й ефективну українську громадську організацію з загальноросійським статусом, діяльність якій сприятиме подальшому розвитку українсько-російських культурно-гуманітарних зв'язків», - йдеться в заяві МЗС України.

Офіційний Київ закликав російську сторону прийняти принципове рішення щодо реального сприяння у правовій самоорганізації української громади в РФ як важливої складової «широкої палітри дружніх українсько-російських відносин».

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.