Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 15 серпня 2013, 15:12

Мешканці Тарнавського не йшли на компроміс із "Будінвестом", попри твердження останнього

На вул. Тарнавського, 48 у Львові з'явився паспорт будівництва, в якому стверджується, що компанія "Будінвест" на вимогу мешканців переробила проект будівлі, зменшила кількість поверхів, змінила фасад та не зводитиме паркінгу, проте мешканці заявили, що і далі наполягають на тому, щоб взагалі не проводити будівництва.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"Все, що написано на червоному фоні, - брехня. Так, мешканці бунтували, чому така поверховість, чому не погоджено, але ніхто згоди не давав і не схвалював новий проект", – розповів пан Сергій, мешканець одного із сусідніх будинків на вул. Тютюників, 1.

Слова пана Сергія підтвердили ще шестеро мешканців сусідніх будинків.

Мешканці Тарнавського наголошують на тому, що до цього часу так і не було проведено грмоадських слухань проекту будівництва. 

Мешканці вулиць Тарнавського, Архипенка та Тютюників звернулися до прокуратури міста Львова, але прокуратура відповіла, що наразі немає підстав для втручання і порадили звернутися у прокуратуру області.

Отож мешканці готують подання до прокуратури Львівської області.

Раніше забудовники йшли на контакт з мешканцями. Зокрема, 8 травня мешканці також вимагали зупинити будівництво 7-поверхового будинку № 48 між будинками 50 і 52. Крім цього мешканці вимагали проведення громадських слухань.

Мешканці бояться, що через зсув грунту залишиться без житла. Крім цього, забудовники не продемнстрували ні нового, ні старого проекту будівництва. Є тільки зображення, як мав би виглядати будинок.

"Сусідні будинки стоять без фундаменту. Тут навіть бруківку не клали на цемент, бо тут сипучи грунти. Тут постійно йдуть якісь зсуви грунту", – запевнив пан Сергій.

Нагадаємо, на запит депутата міськради Анатолія Країнського мер Львова Андрій Садовий відповів, що департамент містобудування Львівської міськради не погоджував проектну документацію будівництво багатоповерхового житлового будинку на вулиці Генерала М. Тарнавського, 48, відтак немає права проводити перевірку ділянки на Тарнавського, 48.

Країнський 30 травня скерував міському голові Львова Андрію Садовому запит стосовно незаконного будівництва на вул. Тарнавського.

Крім цього, правоохоронні органи проводять досудове розлідування за фактом застосовування фізичної сили працівником ТзОВ «Будінвест» до депутата міськради Антолія Країнського.

Фірма «Будінвест» спеціалізується на будівництві елітного житла в центрі Львова. Фірма неодноразово потрапляла в аналогічні ситуації, адже її проекти передбачають ущільнення забудови в центральній частині міста, що викликає активний спротив мешканців.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.