Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Варіанти.net

Понеділок, 21 травня 2012, 10:21

У День музеїв виставку французьких імпресіоністів відвідала рекордна кількість людей

У п'ятницю, 18 травня, з 13 години, коли відкрили виставку «Нормандія в живописі», аж до пізньої ночі у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького стояли довгі черги глядачів.

Виставку «Нормандія в живописі» урочисто відкрили 17 травня, за участю посла Франції в Україні Алена Ремі. У експозиції представлено роботи відомих французьких художників-імпресіоністів, зокрема К. Моне, О. Ренуара, Е. Будена, Коро, Г. Курбе та багатьох інших. Загалом представлено 55 живописних картин.

18 травня, у День музеїв, виставку відкрили для відвідувачів. Саме цього дня у світі відзначають день музеїв. У багатьох країнах у цей день вхід у всі музеї – безкоштовний, а також продовжено час для відвідування цих закладів.

Відвідувачі музеїв мають нагоду не лише переглянути музейні експозиції, а й стати учасником мистецьких подій, які відбуваються у рамках акції «Ніч в музеї».

У Львові цього року більшість музеїв у центрі Львова працювали згідно звичного графіку, окрім Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, де відбулася акція Ніч музеїв. Також численними мистецькими акціями День музеїв відзначили у музеї «Тюрма на Лонцького».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.