Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

24tv.ua

П'ятниця, 16 серпня 2013, 15:55

Львівщина досі не має обласної програми з протидії торгівлі людьми

Через відсутність на Львівщині обласної програми з протидії людьми, громадські організації стикаються з численними труднощами у цій сфері.

Про це сьогодні, 16 серпня, на брифінгу повідомила координатор проектів, член робочої групи з дослідження "Грета" західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" Олена Кальбус, інформує кореспондент Варіантів.

Разом з тим, за словами експертки, програма на національномуі  рівні існує - до 2015 року.

У Львіській же області обласна програма досі не прийнята, зокрема і через реформи у міністерстві та на рівні ОДА.

"У 2011 році на протидію торгівлі людьми на Львівщині не було виділено коштів взагалі. У 2012 році були профінансовані окремі заходи, однак вони не мали індикаторів для визначення їх ефективності і не були проаналізовані. На наступні роки обласної програми поки що не прийнято", - повідомила Кальбус.

Голова західноукраїнського центру "Жіночі перспективи" Любов Максимович натомість зазначила, що діяльності у галузі протидії торгівлі людьми на Львівщині перешкоджає і висока плинність кадрів.

"За півтора року змінились три керівники у справах сім'ї та молоді. Як тільки людина починає працювати і входити в тему - її звільняють і призначають іншу людину. Якби ж була програма - то таких питань не було б", - наголосив вона.

Також експерти зазначили, що департамент охорони здоров'я та департамент соціального захисту населення Львівської ОДА проігнорували запити громмадських організацій щодо ситуації з торгівлею людьми на Львівщині.

Нагадаємо, лише одна особа із 25 отримала статус постраждалої від торгівлі людьми на Львівщині за 2,5 роки

Разом з тим, результати моніторингу 14 областей України свідчать, що Україна залишається країною постачання, транзиту та поступово стає країною призначення торгівлі людьми.






Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.