Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukrgazeta.com

П'ятниця, 16 серпня 2013, 16:19

До «Свята хліба» спечуть 27-кілограмовий коровай

Вже у цю неділю, 18 серпня, у Шевченківському гаю розпочнеться щорічний фестиваль «Свято хліба». Організатори очікують на тисячі шанувальників. Обіцяють танці, співи, майстер-класи, історичні бої, розваги для дітей та головне  – найсмачнішу українську випічку.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Цьогорічне «Свято хліба» стане дев’ятим та зустрічатиме гостей з усіх куточків України. За останні кілька років фестиваль вийшов на міжнародний рівень. Організатори розповідають, цього року серед почесних гостей чекають на делегацію з Польщі.

У програмі свята концерт, бійці «Середньовічної Тустані», дегустація різного хліба та булочок, а також розваги придумали і для найменших гостей. На дитячій галявині малюки зможуть брати участь у конкурсах від організаторів та різних майстер-класах, серед яких - рогозоплетіння, майстрування ляльок-мотанок, гончарство, випікання пташок з тіста та ткацтво. Проте, безумовно, родзинкою свята, кажуть організатори, стане півтораметровий коровай-красень. Його почнуть випікати вже завтра.

«Хліб почнуть випікати у суботу, працюватиме над його виготовленням п’ятеро майстрів. За приблизними підрахунками, красень-коровай важитиме до 27 кг. Рецепт – традиційний. Після закінчення фестивалю, цей коровай розріжуть та частуватимуть ним усіх гостей свята», - розповідає координатор свята Максим Говоруненко.

Після закінчення фестивалю усіх гостей частуватимуть короваями, а протягом дня кожен зможе придбати те, що презентуватимуть на ярмарку. Нагадаємо, що минулого року Свято Хліба зібрало понад 30 тисяч відвідувачів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.