Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Вівторок, 20 серпня 2013, 11:34

У Раві-Руській вандали сплюндрували пам’ятник УПА

У Раві-Руській невідомі знищили пам’ятник Українській Повстанській Армії. Подія сталася вночі з 19 на 20 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міськради.

Пам’ятник у вигляді жінки, яка розриває кайдани на руках, був відкритий у 2008 році. Вандали знищили половину скульптури, відірвавши у неї голову. Пам’ятник був розміщений у парку, що прилягає до будівлі Рава-Руської міської ради, за кілька метрів від самої установи.

- Подібні дії до пам’ятників у нашому місті сталися вперше, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – На території міста розташовуються пам’ятники не лише УПА, а й безліч інших, серед яких – жертвам Голодомору та сталінським репресіям, Українським Січовим Стрільцям, радянським воїнам, загиблим в роки Другої Світової війни при обороні міста, меморіал французьким військовополоненим, які у часи війни були знищені у концтаборі «Шталаг 325». Однак до цього наруги над якимось з них не було.

У міській раді припускають, що знищення пам’ятника УПА могло бути спланованованим.

- Враховуючи останні події зі знищення невідомими пам’ятників українським героям на території інших населених пунктів Західної України, не виключено, що і у Раві-Руській подібне знищення було вчинено з певних мотивів. Крім того, відірвану від скульптури голову з цинізмом було поставлено на постамент наче вандали хотіли цим щось довести.

Наразі міський голова Рави-Руської Ірина Верещук звернулася до міліції із заявою про знищення пам’ятника УПА. На місці події вже працює слідча група правоохоронців.

Нагадаємо, цьогоріч вандали уже пошкодили п'ять пам'ятників УПА

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.