Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

tsn.ua

Вівторок, 20 серпня 2013, 15:47

У Росії став чинним закон, що обмежує права іноземців на в'їзд та роботу

У Росії набули чинності федеральний закон "Про внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації" і федеральний закон "Про внесення змін в окремі законодавчі акти Російської Федерації з метою вдосконалення міграційного законодавства і відповідальності за його порушення".

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на Посольство України в РФ.

Зокрема, внесеними змінами до першого і згаданих законів встановлюється можливість обмеження права іноземного громадянина на в'їзд до РФ, якщо він два і більше рази протягом трьох років притягувався до адміністративної відповідальності на території РФ, а також, якщо іноземний громадянин передається іноземній державі відповідно з міжнародним договором РФ про реадмісію.

Забороняється в'їзд в РФ іноземному громадянину, якщо стосовно неї винесено рішення про депортацію, реадмісії або адміністративне видворення за межі РФ, або в період свого попереднього перебування в РФ він був переданий РФ іноземній державі відповідно до міжнародного договору РФ про реадмісію, або має незняту або непогашену судимість за вчинення умисного злочину, або два і більше рази протягом одного року притягувався до адміністративної відповідальності.

У разі повторного винесення щодо іноземного громадянина рішення про депортацію, реадмісії або адміністративне видворення за межі РФ термін обмеження його права на в'їзд до РФ складе десять років.

Змінами до другого згаданого закону передбачено встановлення заборони на в'їзд до РФ у разі, якщо іноземний громадянин чи особа без громадянства ухилилися від сплати податку або адміністративного штрафу або не відшкодували витрати, пов'язані з адміністративним видворенням за межі РФ або депортацією, до здійснення відповідних виплат у повному обсязі.

Дозвіл на роботу іноземному громадянинові не видається, а раніше виданий дозвіл анулюється, якщо іноземний громадянин протягом п'яти років, що передували дню подання заяви про видачу дозволу на роботу, піддавався адміністративному видворенню за межі РФ, депортації чи передавався РФ іноземній державі відповідно до міжнародного договору РФ про реадмісію або протягом десяти років, що передували дню подання заяви про видачу дозволу на роботу, неодноразово (два і більше рази) піддавався адміністративному видворенню за межі РФ, депортації чи передавався РФ іноземній державі відповідно до міжнародного договору РФ про реадмісію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.