Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pedpresa.com.ua

Середа, 21 серпня 2013, 15:05

Через помилку міністерства Табачника вихованцям львівської Малої академії наук врізали вступні бали

Міністерство освіти несвоєчасно подало розпорядження про нарахування балів призерам Малої академії наук. Через це багатьом абітурієнтам з дипломами академії скасували неправомірно додані бали. 

Про це повідомила на прес-конференції член координаційної ради ГМ «Опора» Ірина Швець, передає кореспондент Варіантів.

За її словами Львівський національний університет ім. Івана Франка, ще в середині липня звернувся до профільного комітету з проханням роз’яснити процедуру зарахування МАНівців.

Однак відповідь з МОН, надійшла лише 31 липня – в останній день подачі документів. Тому виші були змушені скасувати неправомірно додані бали та повідомляти про це вступників фактично після завершення прийому документів.
Згідно правил цьогорічної вступної кампанії право на зарахування додаткових балів при вступі на напрям підготовки «журналістика» мають лише призери конкурсу Малої академії наук у секції «журналістика». Власники дипломів з базової дисципліни – української мови чи літератури втратили свої додаткові бали.
« Через це в абітурієнти, які розраховували на 30 чи 40 додаткових балів, за призові місця в Малій академії наук, погіршився загальний рейтинг, і відповідно шанс вступу на державну форму навчання», - додала Швець.
Нагадаємо, сьогодні, на прес-конференції представники ГМ «Опора» представили результати вступної кампанії 2013, за якими найбільше порушень виявили у Київських вузах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.