Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

levandovka.blogspot.com

Середа, 21 серпня 2013, 17:12

Спеціальні екскурсії проведуть на Левандівці 24 серпня

Відкрити Левандівку заново – погуляти сторічними будинками, дізнатись чому вулиця називається саме так та побувати в унікальному для історії України місці – це все зможуть львів’яни та гості міста під час спеціальних екскурсій до Дня Незалежності.

По це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Одразу дві екскурсії чекають на гостей свята – роверова та піша. Велоподорож буде у переддень свята – 23 серпня. О 18.00 та до 21.00 год усі охочі на своїх велосипедах знайомитимуться з історією цього району.

«Роверова екскурсія буде починатись біля Левандівського моста. Ми розробили оптимальний маршрут, через основні об’єкти на Левандівці, їх може не так багато, але для тих, хто цікавиться – буде на що подивитися. Побачимо церкву 20-х років, місце першої Просвіти, цікаві будиночки, все, що пов’язане з австрійською Левандівкою,  і основне – це Левандівка 20-30-х років, цей польський конструктивізм», - розповідає екскурсовод Остап Бицко.

Вже у День Незалежності о 14.30 год розпочнеться піша екскурсія. Вона буде коротша за велоподорож, кажуть організатори, проте не менш цікава. Її учасники дізнаються, чому вулиці району називаються саме так, хто жив у цих будинках та де був перший львівський аеропорт.

«Два роки тому я тут працював і помітив багато топонімів, наприклад, вулиці Повітряна, Планерна, чи якісь пов’язані з залізницею. Це все історично склалось, наприклад, мало хто знає, що перший аеропорт Львова був саме тут, на Левандівці і от тому є такі назви  - Пропелерна, чи Ангарна. Далі, недалеко звідси є Білогорща, туди буде велоекскурсія, там є музей Романа Шухевича, там він власне знайшов свій останній прихисток, там був його останній бій, це дуже важливе місце для багатьох українців», - розповідає екскурсовод  Юрій Семашко.

Нагадуємо, лише екскурсіями святкування Незалежності на Левандівці не обмежиться. 24 серпня на львів’ян чекає великий інтернаціональний концерт у Левандівському парку.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.