Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

joyreactor.cc

Середа, 21 серпня 2013, 17:52

Кабмін домовиться з "Шевроном" без участі Львівської та Івано-Франківської облрад

Кабінет міністрів України прагнутиме погодити угоду про розподіл продукції з компаніями "Шеврон" та "Надра Олеська" на Олеській площі через Верховну Раду, якщо це не вдасться зробити через Івано-Франківську та Львівську обласні ради.  

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, пише forbes.ua.

"Якщо в них (Івано-Франківської облрлади – ред.) не зміниться позиція, і ті пропозиції, які вони вже надали, а ми їх оформили – вони не будуть сприяти тому, аби це пройшло, то уряд буде змушений винести це питання на розгляд до парламенту", – заявив очільник міністрества.

Попри це, чиновник сподівається, що Івано-Франківська облрада все ж піде назустріч владі і "Шеврон" зможе зайнятись Олеською площею.

Нагадаємо, Івано-Франківська обласна рада 20 серпня відмовилась погодити угоду про розподіл вуглеводнів з "Шеврон" та "Надра Олеська".

При цьому депутати вирішили не закінчувати розгляд цього питання, а протокольно доручили голові Івано-Франківської ради Василю Скрипничуку спрямувати звернення до Кабміну з пропозицією проаналізувати напрацьовані облрадою правки до проекту угоди, внести у нього відповідні зміни та срямувати його знову на розгляд облради.

Депутати, зокрема, прагнуть, аби однією із сторін і повноправним учасником проекту угоди, була організація, засновником якої стала б територіальна громада області.

Що ж до Львівської облради, то віднедавна спеціальна робоча група з експертів та депутатів працює над проектом угоди.

Результати напрацювань мають бути озвучені на найближчій сесії Львівської облради у вересні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.