Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

kievskaya.com.ua

Четвер, 22 серпня 2013, 09:31

В листопаді Україна офіційно подасть декларацію про намір провести в Зимову Олімпіаду 2022 року

До 14 листопада Україна офіційно подасть в Міжнародний Олімпійський комітет декларацію про наміри провести в Карпатському регіоні Зимову Олімпіаду 2022 року.

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних органів влади та федерацій зимових видів спорту, передає прес-служба Львівської ОДА.

«Ми не просто готуємо заявку на проведення в Україні Зимової Олімпіади 2022 року. Ми реалізуємо Олімпійську мрію, яка об’єднає країну. Організація спортивних свят світового рівня дає потужний імпульс підвищенню міжнародного іміджу України, розвитку її туристичного потенціалу, в тому числі – внутрішнього. Проведення Зимової Олімпіади в Карпатському регіоні стане каталізатором розвитку економіки західних регіонів. Зокрема, це створить нові робочі місця і сприятиме поверненню в нашу країну українців, які працюють за кордоном», – наголосив Віце-прем’єр.

«Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область). Для розробки і просування заявки залучено кращих світових фахівців, які готували переможні заявки для Лондона, Пекіна, Ванкувера, Сочі і Пхенчхан», – зазначив Олександр Вілкул.

Експерт робочої групи Гернот Ляйтнер також відмітив значний потенціал Зимової Олімпіади 2022 року. «Олімпійські та Паралімпійські зимові ігри 2022 в Україні мають потенціал стати дуже позитивним стимулом для спорту, інфраструктури та багатьох соціально-економічних явищ. Вони є поштовхом модернізації регіону і залишать спадщину для майбутніх поколінь. Велике значення має ретельне планування ігор та інвестиції, а також усвідомлення специфіки регіону», – сказав він.

На сьогодні в Україні міжнародні експерти вивчають українські регіони, де будуть розміщуватись спортивні об’єкти і аналізують попереднє техніко-економічне обґрунтування (предТЕО), яке було затверджено Кабінетом міністрів України в 2012 році. Свої рекомендації експерти нададуть до кінця вересня.

Нагадаємо, раніше міжнародні експерти визнали, що навчально-тренувальна база "Тисовець" (Львівщина) готова до Олімпіади-2022.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.