Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

varianty.net

Четвер, 22 серпня 2013, 10:05

Нові переходи на українсько-польському кордоні з'являться до кінця року, – Азаров

До кінця року на кордоні України з Польщею з’являться два нові кордонні переходи. Один з них – Будомєж-Грушів – буде найсучаснішим переходом на цілому східному кордоні Польщі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає Польське радіо.

Пункти перетину кордону будуть відкриті, скоріше за все, в жовтні-листопаді, повідомив Азаров.

Пропускна спроможність переходу Будомєж-Грушів становитиме 3 тисячі автомобілів на добу, що дозволить зменшити навантаження інших пунктів перетину польсько-українського кордону. Сам термінал готовий вже давно, однак, перехід не діє, оскільки досі не завершене будівництво під'їзної дороги з українського боку, повідомив Азаров.

Нині Польщу та Україну об'єднує шість автомобільних пунктів перетину кордону, чотири з яких розташовані у Львівській області. Там зазвичай спостерігаються довгі черги, оскільки кордон перетинають так звані «човники», що перевозять горілку, цигарки і паливо.

На думку експертів, лише подвоєння числа переходів приведе до зникнення черг. Ситуацію покращив би також спільний українсько-польський прикордонний контроль, але на це не дозволяють розбіжності в українському та євросоюзному праві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.