Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

radiosvoboda.org

П'ятниця, 23 серпня 2013, 09:05

Президентом Світового конгресу українців повторно обрали Євгена Чолія

Учасники Х Всесвітнього конгресу українців (СКУ), який сьогодні завершив свою роботу у Львові, вдруге обрали Євгена Чолія (на фото) президентом неурядової організації.

Про це повідомляє радіо "Свобода".

Чолій, канадський юрист, був вперше обраний президентом СКУ в 2008 р. строком на п'ять років. Він належить до Палаті адвокатів Квебеку з 1982 р.

Чолій зазначив, що для української діаспори найголовніше зберігати українську ідентичність, допомагати Україні в євроінтеграційних процесах. Тому від імені СКУ, Чолій закликав українську владу і опозицію зробити всі необхідні кроки для підписання Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною восени.

Світовий конгрес українського сьогодні об'єднує 20 млн українців у 33 країнах світу. СКУ був визнаний неурядовою організацією зі спеціальним консультативним статусом економічним і соціальним радами Організації Об'єднаних Націй.

Відеоматеріали з останнього Світового Конгресу Українців можна глянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.