Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ipress.ua

П'ятниця, 23 серпня 2013, 14:54

Сьогодні у Львові пікетували російське консульство (ВІДЕО)

23 серпня, Львівська обласна організація УНА-УНСО провела пікетування Консульства Росії у Львові ( вул. Левицького, 95) з вимогою визнати голодомор 1932-33 рр. Геноцидом Української нації. Також навпроти будівлі консульства встановили пам’ятний знак на місці майбутньої каплиці.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Камінь для пам’ятного знаку привезли з Рогатинщини, із Золотої поляни, де колись проводили вишкіл УПА під відкритим небом. В рамках заходу біля Російського консульства його освятив священнослужитель.

Як заявили представники УНА-УНСО, міліціонери планують знести пам’ятний камінь, посилаючись на його незаконне встановлення.

За словами мітингувальників, такий крок міліції не завадить мітингувальникам провести наступній етап вшанування пам’яті жертва Голодомору. Зокрема, надалі планують провести  будівництво невеличкої капличку на місці пам’ятного знаку, заради тих, хто за всі роки загинув на території Росії.

Голова Української  Національної Асамблеї, Головний командир УНСО Юрій Шухевич, який також перебував на мітингу зазначив, що наразі проводиться збір коштів на будівництво каплиці.

Також в рамках пікетування, члени УНА-УНСО представили заяву до Генерального Консула Росії у Львові Олега Астахова.

«Українська Національна Асамблея вимагає від російської влади визнати факт геноциду українського народу в 1932-33 рр. та озвучити свою позицію по інших резонансних справах і з вбивством громадян України», - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.