Варіанти,  23 серпня 2013

Варіанти на вікенд

Про все, що заплановано до Дня Незалежності у Львові та багато іншого у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Тим кому вже набридли фантастичні та нашпиговані спецефектами бойовики, варто переглянути гостросюжетний трилер Мерзла земля.

Одного з головних героїв фільму зіграє Ніколас Кейдж.

Актор, який уже давненько не знімався в хороших фільмах, а про касові збори я взагалі мовчу.

Наразі він більш відомий через свій інтернет-мем, ніж за хорошу акторську гру.



На щастя, в цьому фільмі він постане не у ролі безскальпного палаючого скелета ( тут йдеться про трешак Примарний гонщик), а буде простим детективом, який розслідує заплутану серію вбивств. Стане цей фільм реабілітацією для актора – дізнайтеся вже цих вихідних у кінотеатрах міста.



Кожен заробляє гроші як може. Комусь вони даються легко, комусь навпаки, хтось отримує їх чесним шляхом, хтось ні. Саме про такі перипетії способів заробітку у комедії Ми – Міллери. Фільм варто переглянути з кількох причин.

Зокрема, цікавий і не заштампований сюжет, доступні і хороші жарти, класна акторська гра, оригінальна історія, і насамкінець Дженніфер Еністон, яка на свої 44 роки демонструє прекрасну форми у ролі стриптизерки.



Для тих, хто вже не терпить Голлівудського екшену, фантазійності, і хоче розгрузити мозок на час вихідних. Радимо переглянути мультфільм Літачки 3D, від творців відомого раніше анімаційного фільму Тачки.

Сюжет можна передбачити, що з початку перегляду, але для такої картини це не так важливо. Чудова анімація та атмосфера фільму – ось необхідні компоненти для хорошого вечірнього перегляду в колі сім’ї.



Варіанти до Дня Незалежності

З 9:00 до 10:30 проект «Ранок незалежності» – камерна музика і вранішня кава на площі Ринок біля входу в ратушу від оркестру «Віртуози Львова». З чотирьох сторін розмістяться квартети, а посередині площі стоятимуть столики і кожен охочий зможе випити кави.

На північній частині площі Ринок змонтують невелику сцену, де відбуватимуться концерти, показові виступи українських та закордонних колективів. Зокрема, з 14.00 до 19.00 відбудеться концерт «Сурми Галичини». У програмі: дитячі колективи «Погулянка», «Левеня», «У колі друзів», «Полунична»; колектив із Канади «Русалка», що мав виступати на «Етновирі»

14.00-19.00 Концерт «Сурми Галичини».

Площа Ринок (північна сторона)

У програмі: дитячі колективи «Погулянка», «Левеня», «У колі друзів», «Полунична»;
колектив із Канади «Русалка», що мав виступати на «Етновирі».

Увечері День Незалежності на площі Ринок закінчиться концертом камерної музики – Світові класичні хіти від «Віртуозів Львова» з 19:00 до 21:30.

Для шанувальників традиційної української естради Ігор Богдан подарує свій концерт у Парку культури . Початок о 17:00.

З 17:00 до 19:00 біля пам'ятника Шевченкові виступатиме Львівська Державна Академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

Радимо відвідати фестиваль незалежного кіна Кінолев 2013, присвячений цього року Андрієві Тарковському. Кінофестиваль триватиме з 22 до 25 серпня.

О 17.00 відбудеться урочисте відкриття Веломарафону Львів-Краків-2013 біля Оперного театру.

Проект "На Повітряній більше повітря" – день незалежності на Левандівці! Ввечері 23 серпня відбудеться тригодинна велосипедна мандрівка мікрорайоном (з 18.00 до 21.00). 24 серпня відбудеться піша мандрівка Левандівкою (з 14.30 до 16.00), під час якої розповідатимуть цікаві історії про район.

На Сихові з 10.00, починаючи з Божественної літургії, відбуватимуться різні заходи - виступатимуть байкери, вершники спортивної школи «Буревісник» зі своєю програмою, духовий оркестр «Львівські фанфари», а також святковий концерт колективів художньої самодіяльності району.

Музичні Варіанти

Запрошуємо на концерт гурту Bel Air 24 серпня 2013 , 21:00  у Клубі-кафе «Music Lab» (вул. Братів Рогатинців, 27). Вхід вільний.Також відбудеться концерт «Музика душі і серця» 24, 25 серпня 2013, 17:00 у Львівському будинку органної і камерної музики (вул. Бандери, 8).

25 серпня 2013, о 14:00  ТРЦ «KING CROSS Leopolis» (вул. Стрийська, 30) до Дня Незалежності виступлять Гурти : Kozak System, Йорий Клоц та рок-вар’яте Кораллі.

Любителів традиційних музичних забав радимо відвідати 25 серпня 2013, о 18:00 Благодійний концерт Хору ім. Г.Верьовки з нагоди 20-річчя центру «Джерело» у  Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької (просп. Свободи, 28).

Фестивальні варіанти

На цих вихідних продовжують активно діяти міжнародні фестивалі. Зокрема, любителям пофестивалити радимо відвідати VI Міжнародний Фольклорний Фестиваль «Етновир» 21 серпня 2013-25 серпня 2013 (вул. Клепарівська, 39а).

Тим хто не проти посидіти перед екранами можуть провести ці вихідні на Кінофестиваль «КіноЛев 2013», який пройде у  Музеї ідей (вул. Валова, 18а), кінопалац «Коперник» (вул. Коперника, 9), «Тюрма на Лонцького» (вул. Бандери, 1).

Цього року фестиваль присвячений Андрієві Тарковському, тож основну частину програми складатимуть фільми останнього п’ятиріччя. Для найменших глядачів – «КіноЛевчик» разом із фестивалем молодого польського глядача Ale Kino!

фото: noizebk.blogspot.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.