Варіанти,  23 серпня 2013

Поетичний календар. Сергій Жадан

39 річниця від дня народження українського поета Сергія Жадана.

Шановний Сергію Вікторовичу, прийміть з нагоди Своїх іменин ці щирі поетичні вітання від своїх київських друзів, а також, не забувайте і про Своїх друзів, поціновувачів та шанувальників зі Львова.

Нехай цей гімн демократичної молоді звеселить Вашу безкраю луганську душу своєю вогнепальною депешмодністю та ножовою ворошиловградністю.

Нехай сама Лілі Марлен заефіопить Ваше ліричне серце своєю палкою какавою, що сподвигне Вас розлитись Блакитним Нілом в історії цієї культури, а рука Бога та благословення святого Дієго Армандо нехай неустанно провадять Вас та Вашу творчість до вибору новими поколіннями.

Нехай рясним бігмаком оце їх благодатне благословення встеляє Вашу путь у нові та незвідані світи, де не буде ні війни, ні анархії, а лише одна відбудова, а отже, і перемога.

Варіанти дякують за зйомки поетичних вітань Тетяні Давиденко.

Отож, вірші Сергія Жадана у проекті "Поетичний календар" сайту Варіанти читають: скульптор та дизайнер Костянтин Скритуцький; поет Олександр Шумілін; історик Роман Кабачій; поет Роман Романюк; поетеса Світлана Поваляєва; поет Сергій Прилуцький; фотографиня Тетяна Давиденко.

Констянтин Скритуцький ("Вже кілька днів стояла спека")

Олександр Шумілін ("Що вона потім робила")

Роман Кабачій ("Вже кілька днів стояла спека")

Роман Романюк ("Не було вже нікого, хто любив тебе")

Світлана Поваляєва ("вона ще не виросла і не втратила голову" та "Євтушенко")

Сергій Прилуцький ("Дезертири")

Тетяна Давиденко ("Той, хто говорить про смерть і час")

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.