Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

vgolos.com.ua

Понеділок, 21 травня 2012, 14:34

Львівська ОДА започаткувала бюджетний процес на 2013 рік

17 травня цього року голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк затвердив заходи із забезпечення формування та затвердження місцевих бюджетів області на 2013 рік. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Важливим етапом бюджетного процесу є здійснення заходів, спрямованих на забезпечення збалансованості місцевих бюджетів.

Намічено проведення аналізу доходної бази та мережі бюджетних установ, інвентаризації програм, що реалізуються за рахунок коштів обласного бюджету, і встановлення актуальності програм, що втрачені, або таких, що виконуються на неналежному рівні.

Передбачається визначення потреб у бюджетних ресурсах (в тому числі на реалізацію інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіону і загальнодержавних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства і «Питна вода України»), а також підготовка за участю галузевих управлінь облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів пропозицій спрямованих на вирішення проблем щодо бюджетної забезпеченості, та подання їх Міністерству фінансів України, галузевим міністерствам, Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Планується підготовка та подання Міністерству фінансів та Кабінету Міністрів України, галузевим міністерствам, депутатам Верховної Ради України пропозицій від Львівщини щодо врахування особливостей формування доходної та видаткової частин місцевих бюджетів, вирішення проблем соціального та економічного характеру, фінансування яких здійснюються за рахунок коштів державного бюджету.

Передбачається опрацювання в Комітеті Верховної Ради з питань бюджету пропозицій і зауважень щодо визначення розрахункових показників для формування проектів місцевих бюджетів та обрахунку міжбюджетних трансфертів з державного бюджету обласному бюджету, бюджетам районів і міст обласного значення, врахування у видатковій частині державного бюджету коштів на вирішення проблем соціального та економічного характеру місцевих бюджетів Львівщини.

Приділяється увага удосконаленню методології формування місцевих бюджетів і забезпеченню прозорості бюджетного процесу. Підготовка проектів бюджетних програм на 2013 рік має здійснюватися у форматі програмно-цільового методу бюджетування, відповідно до затвердженого Міністерством фінансів України типового переліку бюджетних програм і показників виконання.

Передбачено також обговорення проекту бюджету із громадськістю Львівщини шляхом проведення прес-конференцій, «Круглих столів», публікації попередніх обсягів доходів і видатків бюджету області на веб-сторінці облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.