Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

dzyga.com

Вівторок, 27 серпня 2013, 16:16

Єдиний в Україні фестиваль мистецтва перформанс розпочнеться у Львові цього тижня

Фестиваль Дні мистецтва перформанс у Львові розпочнеться у п’ятницю, 30 серпня і триватиме до 11 вересня.

Розпочнеться фестиваль з відкриття масштабного проекту українсько-польського культурного обміну «ArtNastup» у Львівському Палаці мистецтв.

За словами Збіґнєва  Собчука, куратора виставки, у проекті представлено найрізноманітніші твори сучасного польського мистецтва – картини, інсталяції, медійні об’єкти, будуть також показані перформанси, відеоарт.

Пан Собчук також додав, що в експозиції буде представлено інсталяцію львівського медіа-художника Андрія Лініка, це перший медійний твір, який вдалося продати за кордоном.

Щодо Днів мистецтва перформанс, то традиційно відбудеться Школа перформансу.

Куратор Влодко Кауфман зазначив, що Школу перформансу дає свої результати.

За чотири роки вдалося відкрити кілька сильних перформерів, які минулого року презентували Україну на міжнародному фестивалі перформансу ZAZ в Ізраїлі.

Уже традиційно навчати учасників Школи буде Януш Балдига, знаний польський перформер, викладач мистецтва, а також Тамар Рабан з Ізраїлю, яка не вперше бере участь у проекті.

Навчати перформансу до Львова приїде і відомий англійський художник та викладач мистецтва перформанс Родді Гантер.

За словами координатора фестивалю Ліди Савченко-Дуди, Гантер планує показати також спільний зі своїми студентами перформанс.

У межах фестивалю відбудеться і презентація  трієнале сучасного українського мистецтва «Український зріз». Як і в попередні роки, проект буде відкрито у Любліні, у Львові покажуть тільки частину робіт, а також запрезентують каталог виставки.

Щодо фестивальних локацій, то більшість подій відбуватиметься цього разу у Першому театрі для дітей та юнацтва, а також в галереї Дзиґа, у Львівському палаці мистецтв, галереї Єфремова, 26, Центрі міської історії центрально-східної Європи.

Нагадаємо, фестиваль Дні мистецтва перформанс у Львові відбувається щороку, у кінці серпня на початку вересня, починаючи з 2008 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.