Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

lviv.ridne.net

Середа, 28 серпня 2013, 10:11

Львівська міськрада виселить клуб Димінського

Господарський суд Львівської області вирішив розірвати договір оренди нерухомого майна стадіону “Сокіл”, укладений між Львівською міськрадою та ТОВ “Футбольний клуб “Львів”. 

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Договір оренди підписали у 2009 році з терміном дії до 28 квітня 2019 року. Мова йде про нежитлові приміщення стадіону “Сокіл” (вул. Патона, 1 у Львові) загальною площею 2108,4 кв. м. В оренду майно віддали з цільовим призначенням – для організації діяльності та проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.

Утім, восени 2012 року працівники міськради під час перевірки побачили, що кілька орендованих будівель (площею 152,7 кв. м, 11,6 кв. м та 884,6 кв. м) демонтовано. В інші приміщення був відсутній доступ, бо були зачинені та із зовнішніх ознак тривалий час не використовувалися.

Діяльність футбольного клубу “Львів” було відновлено у 2006 році Юрієм Кіндзерським, на той час він був головою правління ЗАТ “Українська страхова компанія «Княжа». У 2011 році,через брак коштів для утримання клубу, він передав його Федерації футболу Львівщини, яка мала знайти інвесторів. Офіційним власником клубу скоро став голова Федерації Грисьо Ярослав Антонович. Він відразу заявив, що особистих коштів немає, тому буде залучати інвестиції.

Компанія ”Інвестмент файненшіал менеджмент” (Віргінські острови) стала інвестором і власником 70% клубу. Ця компанія також є засновником ТОВ “Західна інформаційна корпорація”, яка володіє сайтом ZIK, що контролюється львівським бізнесменом і почесним президентом ще одного львівського футбольного клубу “Карпати”. Фанати ФК “Львів” на неофіційному сайті, пишуть про те, що Петро Димінський свідомо “поховав” клуб “Львів”.

Планувалося, що ФК “Львів” інвестує в стадіон “Сокіл” 35 млн грн, утім реконструкція так і не розпочалася. Нещодавно голова ЛОДА Віктор Шемчук пропонував стадіон “Карпатам”.

Джерело: Наші Гроші. Львів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.