Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

newsradio.com.ua

Четвер, 29 серпня 2013, 13:50

У МРЕВ величезні черги автовласників через наближення впровадження утилізаційного збору

По всій країні у МРЕВ ДАІ спостергаються величезні черги з бажаючих поставити на облік свої автомобілі до 1 вересня, тобто до початку дії закону про утилізаціний збір. Зокрема на заходу країни в МРЕВ проводять вдвічі більше операцій з автомобілями, ніж зазвичай.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Автомобілісти квапляться поставити на облік свої автомобілі до 1 вересня , коли набуває чинності закон про утилізацію автомобілів. Згідно з цим необхідно законом буде додатково оплачувати ще один податок.

Хоча цей закон не стосується автотранспорту, який зареєстровали в Україні до 1 вересня 2013 року, автовласники хочуть перестрахуватися.

У самому законі досить неоднозначно прописані і положення щодо тих автомобілів , які були розмитнені до 1 вересня 2013 року, тому і окремі дилери також віддали перевагу перестрахуватися і поставити на облік свої товарні запаси .

Нагадаємо , що базова ставка утилізаційного збору становить 5500 грн для легкових авто , а для вантажівок і автобусів - 10000 грн. Але всі нюанси криються в коефіцієнтах , які легко можуть підняти розмір утилізаційного збору до 30250 грн або навіть 60 500 грн. для легкових авто.

З цієї причини на облік зараз ставлять всі авто, якими оперують і перегонщики.

На Західній Україні справжній бум реєстрацій , де кількість операцій зросла в 2 рази в порівнянні із звичайним періордом . МРЕВ ледве справляються з бажаючими поставити на облік авто , а в останні дні місяця буде справжній аншлаг , - зазначають в AUTO-Consulting.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.