Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

дзига

Четвер, 29 серпня 2013, 15:46

Польське цифрове мистецтво у Львові представить фестиваль ArtNastup

Завтра, 30 серпня у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки сучасного польського мистецтва Ре, яку презентує фестиваль ArtNastup.

Про це Варіантам повідомили у прес-службі Дзиґи.

Виставка повністю присвячена мистецтву нових медіа, представляє нові пошуки у цій сфері.

Окрім кількох десятків польських митців, в експозиції виставки буде представлено твори українців Андрія Лініка та Сергія Петлюка, закуплені до польських колекцій.

Важливо зазначити, що робота Андрія Лініка – це перший твір цифрового мистецтва, який купили за кордоном.

Також завтра водночас відбудеться презентація трієнале сучасного українського мистецтва «Український Зріз. Лиман», що через місяць представить твори українських митців у Польщі.

Серед українських митців, твори яких покажуть в Любліні: Василь Бажай, Андрій Гуменюк, Володимир Костирко, Ростислав Котерлін, Віктор Лавний, Павло Маков, Микола Малишко, Ігор Перекліта, Євген Равський, Сергій Радкевич, Олександр Рідний, Олександр Ройтбурд, Андрій Сагайдаковський, Тіберій Сільваші, Лариса Стадник, Олег Тістол, Руслан Тремба, Олекса Фурдіяк, Наталка Шимін, Сергій Петлюк, Андрій Лінік.

Відкриття обидвох проектів є першими акціями у межах єдиного в Україні фестивалю перформансу Дні мистецтва перформанс у Львові, який триватиме до 11 вересня.

Проект «ArtNastup» проходить за підтримки Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща.

Трієнале «Український Зріз. Лиман» твориться Мистецьким об'єднанням «Дзиґа» та Інститутом Актуального Мистецтва, фундація «TransKultura» та Warsztaty Kultury (Центру Культури м. Любліна).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.