Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

congan.com.vn

П'ятниця, 30 серпня 2013, 13:19

Богатирьова вважає перебільшенням інформацію про ймовірність захворювання на чуму в України

Інформація про те, що в Україні сьогодні є небезпека захворювання на чуму – це перебільшення.  

Про це сьогодні, 30 серпня, на брифінгу журналістам повідомила міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, інформує кореспондент Варіантів.

Чиновниця зазначила, що вид чуми, що був виявлений нещодавно в Киргизстані, не передається людині.

"На тій території навіть не був оголошений карантин, бо це не є небезпечно. Але це регіон, який завжди мав певний рівень захворюваності серед громадян, які пасуть худобу", повідомила Богатирьова.

За словами міністра, МОЗ наразі моніторить ситуацію - перебуває на зв'язку з цією територією та  із Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Проводиться моніторинг ситуації і в Україні - особливо в прикордонних пунктах.

"Звісно, ми не приховуємо, що всі небезпені інфекції, що колись були - не зникли. Про них треба знати якщо людина знає, вона озброєна. Однак говорити, що в Україні сьогодні є небезпека на захворювання на чуму це перебільшення", сказала Богатирьова.

Нагадаємо, минулого тижня у Киргизстані помер 15-річний пастух. Спеціалісти підтвердили, що в хлопця була бубонна чума, якою він ймовірно заразився через укус інфікованої блохи.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.