Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

istpravda.com.ua

Субота, 31 серпня 2013, 20:32

На Волині поляки вшанували жертв Волинcької трагедії

Нащадки мешканців сіл Воля Островецька (Wola Ostrowiecka) та Острівці (Ostrówki) вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як каже Кшиштоф Ґєдз, нащадок сім’ї з Волі Островецької, участь у цих врочистостях є нагодою глибоко задуматися над спільним польсько-українським минулим.

- Передусім, ми хочемо віддати шану усім жертвам, людям, котрі пройшли на цій землі через такі страждання. Без сумніву, це час задуми. Для нас – це другий День усіх померлих, що відзначається у Польщі 1 листопада. Ті, хто вчинив ці злочини, їх вже немає серед живих. Зараз на цій землі живуть люди, котрі не мають ворожого ставлення до поляків, навпаки – вони дружелюбні. - каже Ґєдз.

У вшануваннях взяло участь близько 150 осіб, серед них – консул РП у Луцьку, голова польського Інституту національної пам’яті.

Нагадаємо, 12 липня, Сейм Польщі не зумів проголосувати за за поправку, відповідно до якої Волинську трагедію назвали б геноцидом польського народу, проте напередодні трагедію у польському парламенті охрестили "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Воли?нська траге?дія (пол. Rze? wo?y?ska, «Волинська різанина») — обопільні етнічні чистки українського і польського населення здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.