Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

rivne1.tv

Неділя, 1 вересня 2013, 09:09

Від сьогодні українці платитимуть утилізаційний збір

Від сьогодні, 1 вересня, українці платитимуть щонайменше 5,5 тисяч гривень утилізаційного збору, оскільки вступає в дію відповідний закон.

Відтепер до ціни імпортних легкових авто додаватимуть - 5,5 тисяч гривень, а до ціни вантажівок та автобусів - 11 тис. гривень.

Сума утилізаційного збору може бути більшою в залежності від об'єму двигуна та строку експлуатації. Чим ці показники більші, тим більшу суму доведеться викласти.

Якщо конкретніше, то підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта.

Для нових легкових автомобілів значення коефіцієнта становить 86-550% від базової ставки (4,73-30,2 тис. грн) залежно від об'єму двигуна, а для машин старше трьох років - 530-3501% (29,1-192, 5 тис. грн).

Для нових вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки коефіцієнт складе 50-290% (19-110,2 тис. грн), а для старих - 88-1180% (33,4-448,4 тис. грн).

Платити утилізаційний збір будуть такі особи:

- які ввозять на митну територію України траспортні засоби та кузови у митному режимі імпорту;

- які здійснюють виробництво ТЗ на території України;

- які купують автомобілі у осіб, які не є платниками цього податку.

Нагадаємо, Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм" був підписаний Януковичем 2 серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.