Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ntn.ua

Вівторок, 3 вересня 2013, 18:24

Водії, яких позбавили прав через їзду в нетверезому стані, перездаватимуть іспити в ДАІ

Кабінет міністрів України постановив, що водії, яких позбавили водійського посвідчення за керування транспортними засобами у стані алкогольного, потрібно проходити позачерговий медогляд та здава знову всі іспити в ДАІ.

Це закріплено постановою уряду № 627 від 12 червня 2013 року " Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України ".

Особам , позбавленим права керування транспортними засобами за керування у стані алкогольного , наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів , що знижують увагу та швидкість реакції , посвідчення водія повертається тільки після обов'язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів.

Також кабмін зменшив термін дії національного водійського посвідчення на право керування транспортними засобами з 50 до 30 років.

Крім цього, документ дозволяє здачу іспитів , необхідних для отримання водійського посвідчення, в центрах Державтоінспекції незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.

Вилучені посвідчення водія зберігаються в центрі Державтоінспекції за місцем проживання особи, позбавленої права на керування транспортним засобом.

Постанова також регламентує діяльність філій установ з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. При цьому в документі наголошується, що у разі , якщо таку діяльність здійснює філія , він враховується в управліннях Державтоінспекції за його місцезнаходженням.

Як повідомлялося з посиланням на заступника начальника департаменту ДАІ МВС України Володимира Резнікова, ДАІ поки не планує відновлювати видачу водійських посвідчень з чіпами, але розробляє новий зразок посвідчень, який буде через деякий час представлений на обговорення громадськості.

Він нагадав, що дія постанови, яка регламентувала видачу таких посвідчень, призупинено.

"За рахунок цього є можливість зменшити вартість цієї продукції. Приблизно на 60 грн такі посвідчення коштують менше , ніж продукція з чіпом ", – сказав він.

В. Резніков повідомляв , що в даний час йде робота над тим , щоб такі бланки посвідчення водіїв виготовлялися на державному підприємстві "Поліграфкомбінат" Україна ".

Джерело: Інтерфакс-Україна.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.