Варіанти,  3 вересня 2013

Музика народів світу. Polska

Варіанти розпочинають новий проект, де мешканці певної країни будуть формувати свої списки важливих для цієї культури треків.

Автохтонці, або просто шанувальники чи знавці тієї чи іншої культури будуть створювати свої чарти канонічних, актуальних, або ж просто улюблених треків тієї чи іншої країни.

Треків впливових і маловідомих, треків улюблених і треків забутих.

Треків, що фіксують ті чи інші моменти розвитку музичного процесу у цій країні.

Треків, крізь які краще зрозуміти ту чи іншу країну, її ментальність та географію.

І розпочинаємо ми з Польщі.

Сьогоднішню десятку сформував викладач української мови та літератури, керівник керівник щорічного фестивалю "Українська весна" (Ukrai?ska Wiosna) Ришард Купідура.

Доброго дня найкраще бажають великопольські пацани із гурту Strachy Na Lachy.

Kult – це гурт-легенда. Його лідер, Казік Сташевський завжди вміє поставити правильний суспільний діагноз.

Голос молодесенької Моніки Бродки – це живий доказ того, що переможці національних програм типу talent show інколи справді обдаровані.

В Україні, де в кожному селі гендерний центр, мала б сподобатися пісня гурту Mikromusic "Такого хлопця":

Кавер-версія – це завжди виклик для кожного музиканта. А ось нові композиції Мацея Маленьчука зазвичай перевершують оригінальне виконання:

Про сутність сьогоднішнього патріотизму роздумують не лише українці. Роздумують також поляки, а поміж них і Марія Пешек:

Якщо Ви думаєте, що єдині українці в Польщі, що досягли успіху це хлопці із гурту Enej, тоді Ви помиляєтесь. Перед Вам познансько-львівський гурт ДаґаДана.

Гурт Hey – це історія польської рок-музики. Його лідерка Кася Носовська і досі вміє ввести слухача у стан своєрідного очуднення, коли розповідає про ніби-то відомі йому почуття, пристрасті тощо.

Минуло вже понад десять років існування гурту Lao Che. Однак, не зважаючи на час, група надалі зберігає за собою звання "надії польської авангардної музики".

Last but not leastМела Котелюк. Спробуйте не закохатись!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.