Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

виставка гетів

Вівторок, 3 вересня 2013, 18:44

Виставка «Вершина цивілізації гетів» відкрилась у Львові

виставка гетів

Сьогодні у львівському музеї історії релігії відкрилась виставка «Вершина розвитку цивілізації гетів», що складається з банерів про історію розквіту однієї з найвизначніших цивілізацій Східної Європи, кінця І тис. до н. е.

Про це повідомила прес-служба РАСу.

Виставка стала результатом багаторічних досліджень пам’яток гетської цивілізації західної частини Лугодорського плато, зокрема була представлена унікальна пам'ятка фракійської архітектури - царська гробниця поблизу с. Свещарі, що датується першою чвертю ІІІ ст. до н.е. і яка є об'єктом Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО .

«Сьогоднішня виставка банерів – це прелюдія до майбутньої виставки оригінальних артефактів фракійської цивілізації» - зазначив директор Рятівної археологічної служби Олег Осаульчук.

Виставка є спільним проектом Історичного музею міста Ісперіх (Болгарія), Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України та Музею історії релігії, який має на меті популяризувати болгарську історію, культуру та археологічну спадщину  країни.

«Ця виставка є першою великою акцією в рамках співпраці «Рятівної археологічної служби» та Історичного музею міста Ісперіх. Ми хочемо популяризувати нашу культурну спадщину у Болгарії і їхню у нас. Зрештою нині українці дуже часто їдуть до Болгарії на відпочинок і переконаний, їм буде цікаво дізнатись досі невідомі але дуже цікаві сторінки історії цієї країни. Сподіваємось також, що виставка стане першим кроком на шляху показу в Україні оригінальних артефактів фракійської цивілізації. Однак це доволі складно і займає значно більше часу», - розповів Олег Осаульчук.

Гети - племена фракійського походження, споріднені з даками, які у VI—IV ст. до н. е. проживали на півночі Балканського півострова та пониззі Дунаю.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.