Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 22 травня 2012, 10:16

Львівські рятувальники отримали тренувальний комплекс

У Львові рятувальники отримали сучасний мобільний тренувальний комплекс, аналогів якому в Україні немає.

Комплекс встановили у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС України, повідомили у прес-службі цього університету.

Із 21 по 28 травня спеціальні навчання на ньому пройдуть понад 300 рятувальників, представників українських підприємств, атомних станцій та аеропортів. Ініціатива Університету МНС стала можливою завдяки співпраці з польською провідною компанією виробником пожежно-рятувального обладнання «EGERIA».

Представник МНС України Антон Крук розповів УНІАН, що тренувальний комплекс є найбільш технологічно розвинутою, керованою комп'ютером, системою навчання рятувальників.

«Тренінг відбувається у цілковито реальному середовищі «живого» вогню, характерною для пожежі температури та обмеженої видимості. Система розміщена в двадцятиметровому причепі, призначеному для дорожнього транспорту. Забезпечує можливість проведення навчань у різних місцях без довготривалих конструктивних приготувань часового запуску системи. Тренажер призначений для навчання як рятувальників, так і цивільних осіб, які можуть опинитися в екстремальних умовах», - зазначив А.Крук.

Джерело: УНІАН-Львівщина

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.