Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

osbm.info

Середа, 4 вересня 2013, 16:33

У Львові відзначать сторіччя, відколи Андрей Шептицький подарував українському народові Національний музей

4 вересня розпочнуться урочистості до сторіччя, відтоді як Митрополит Андрей Шептицький передав Національний музей у Львові в дарунок українському народові. Цій події присвячено ряд заходів, організованих Львівською митрополією УГКЦ та Національним музеєм ім. Андрея Шептицького.

Про це повідомляє прес-служба Львівської імськради.

Відзначення 100-ліття проголошення Митрополитом Андреєм Шептицьким передачі Національного музею в дар українському народові, має за мету привернути увагу суспільства до збереження музейних пам’яток, духовного й культурного зростання, та є виявом щирої турботи Української Греко-Католицької Церкви про історичну спадщину і майбутнє українського народу.

Зокрема, 4 вересня о 16.00 год у Національному музеї відбудеться відкриття виставок, присвячених цій події.

Цього ж дня, о 18.00 год у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочнеться урочиста академія з нагоди ювілею.

Також, у рамках відзначення 100-ліття дарунку Митрополита Андрея, 25-27 вересня цього року в Національному музеї, що у Львові, триватиме Міжнародна наукова конференція «Збереження і дослідження історико-культурної спадщини у музейних зібраннях: історичні, мистецтвознавчі та музеологічні аспекти діяльності».

Окрім цих заходів заплановано також низка презентацій каталогів творів мистецтва та виставок, які присвячені цій події.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.