Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

newsradio.com.ua

П'ятниця, 6 вересня 2013, 14:00

Випускникам з 2014 року видаватимуть європейські документи

З наступного року випускникам українських вищих навчальних закладів будуть вручати додаток до диплома європейського зразка.

Про це розповіли у відділі взаємодії із ЗМІ Міністерства освіти і науки України.

4 вересня 2013 на засіданні Кабміну був схвалений документ Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 12 листопада 1997 р. № 1260, яким затверджено зразок додатка до диплома європейського зразка (Diploma Supplement).

Європейський додаток до диплому вводиться у вузах як частина виконання зобов'язань України в Болонському процесі.

Відзначається, що документ нового зразка стане обов'язковим додатком до всіх дипломів про вищу освіту і буде друкуватися українською та англійською мовами.

Завданням нового документа, за запевненнями МОН, стане надання достатньо незалежних даних для поліпшення міжнародної «прозорості» і справедливого академічного і професійного визнання кваліфікацій (дипломів, ступенів, сертифікатів тощо).

Diploma Supplement є одним з основних документів Europass - об'єднаної системи функціонування служби пошуку роботи і місця навчання в країнах Європи , а також єдиного стандарту супроводжуючих цей процес документів .
Чиновники повідомляють , що додаток включить розширену інформацію про отриману кваліфікацію та навчальні досягнення випускника вузу , потрібну для гарантії міжнародної зрозумілості та визнання отриманого випускником диплома про вищу освіту.

Додамо, що додаток до диплома є обов'язковим документом у переважній більшості країн Болонського процесу і вручається разом з дипломом про вищу освіту. Значна частина країн без цього додатка взагалі не визнає дипломи про вищу освіту.

« Віднині український диплом з таким додатком буде адекватно оцінений у будь-якій країні Болонського простору» , - пообіцяли в Міносвіти.

За матеріалами: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.