Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

geology.lnu.edu.ua

Середа, 11 вересня 2013, 17:08

Тустань може стати об'єктом культурної спадщини ЮНЕСКО, ? Мінкультури

Середньовічна фортеця і оборонний комплекс Тустань може претендувати на потрапляння до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

 Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра культури Віктор Балюрко, передає РБК-Україна.

"Те, що стосується об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, їх в нас, слава Богу, сім. Але Україна має великі шанси поповнити список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На сьогодні у попередньому списку включення до основного півтора десятка таких об'єктів. Найбільше шансів мають такі об'єкти, як: культурний ландшафт печерних міст "Кримської готії", історичне середовище столиці кримських ханів в м. Бахчисарай, археологічне місце "Кам'яна могила", культурний ландшафт каньойнового міста "Кам'янець-Подільський", скельні утвори у каньйоні р. Дністер, це змішана культурна та природна транскордонна комбінація України і Молдови... Скіфські поселення і кургани українського степу, середньовічна фортеця "Тустань", храми Київської Русі 11-13 століття, це змішана комбінація України, Білорусі та Росії", - зазначив Балюрко.

Довідка. Тустань - ранньосередньовічна наскельна фортеця-град і митниця ІХ—ХІІІ сторіччя, давньоруський наскельний оборонний комплекс, залишки якого розташовані в Українських Карпатах (Східних Бескидах), у Сколівському районі Львівської області, поблизу с. Урич, що на південь від міста Борислава та південний схід від селища Східниці.

Нагадаємо, 21 червня Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вніс до списку Всесвітньої спадщини 16 дерев’яних церков українського і польського Закарпаття, зокрема, чотири у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.