Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Четвер, 12 вересня 2013, 14:27

На книжковий форум повинні виділяти кошти й з Держбюджету, – Садовий

Сьогодні розпочався 20 ювілейний  Форум видавців у Львові, на який місто виділило 120 тис. грн, але міський голова Львова наголосив на необхідності фінансової підтримки книжкового форуму з бюджету держави.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На відкриття були запрошені представники Польщі, Канади та Австрії, які зазначили, що співпраця з Україною є дуже важливою для них.

Міський голова Львова поскаржився, що попрои національний статус форуму, у бюджеті не виділяють кошти на книжковий форум.

"Як це зробити  в умовах, коли нам постійно говорять про кризу, проблеми, труднощі? Оскільки Форум має статус національного і 20-річне існування є дуже серйозним випробуванням, я думаю, що усі депутати Верховної Ради, всі члени Уряду погодяться зі мною і при формуванні бюджету на 2014 рік, передбачать стрічку в державному бюджеті про фінансування книжкового форуму", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Стільки акцій, скільки проводять тут, не проводить жодна громадська організація - це і дитячі читання, і читання в садочках, і в школах, цілий рік діти читають книжки, приїжджають з інших міст. Одна гривня з державного бюджету, якщо вона буде, принесе 100 гривень. Ми можемо ініціювати це самі і, я думаю, що влада мене підтримає", - додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, що на цьогорічний Форум привезуть 100 тис. книжок, з них майже 10 тис. – це нові видання. Приїдуть 362 автори та 220 видавців. У програмі – 800 заходів, 250 автограф-сесій. Представлені 23 країни світу: Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Грузія, Вірменія, Велика Британія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Австралія, Каталонія і Нова Зеландія.

Місто Львів  також традиційно фінансово допомагає  у проведенні Форуму. Цього року з бюджету міста на Форум видавців виділили 120 тис грн, а загалом за останні 5 років - 1 млн 368 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.