Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

bookforum.ua

Четвер, 12 вересня 2013, 16:16

Євген Сверстюк представив свою нову книгу про творчість Гоголя

Євген Сверстюк презентував на Форумі видавців свою нову книжку, присвячену творчості Гоголя - «Гоголь і українська ніч».

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

Письменник зізнався, що над цією книжкою працював майже 40 років, але це не були роки сидіння над паперами його біографії, тому що, як зазначив пан Євген: «Гоголь завжди повертався до мене в житті».

«Нема там тих позитивних героїв, образи-негідники, але негативний персонаж має виховний вплив і є надія на те, що вони стануть людьми», - зазначив Сверстюк.

Прозвучало  запитання: "Гоголь український чи все ж таки російський митець?".  Сверстюк відповів, що не потрібно сперечатися, шукати зачіпок, а пізнати його таким яким він є насправді, з глибокою душею справжнього українця. «Він був самим собою і був українцем. Проживаючи в Петербурзі відчував всім серцем, що він українець».

Сверстюк також залишився небайдужим до теми входу України в ЄС, і на це запитання хто може завадити цьому, він відповів, що головний вибір України вже відбувся 1 грудня 1991 року. «Європейський вибір – вибір вартості. Наша природа вимагає свободи, права, закону рівного для всіх».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.