Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

filin-gridius.blogspot.com

Четвер, 12 вересня 2013, 19:01

У Львівській облраді хочуть викупити хату Шухевича за 12 тис. дол.

Постійна комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської облради підтримала пропозицію депутата-свободівця Юрія Зірченка викупити за кошти обласного бюджету родинний будинок Романа Шухевича у селі Оглядів Радехівського району за 12 тис. дол.

"З одного боку, ми розуміємо, що історія безцінна і така садиба, очевидно, має бути у власності територіальної громади і там би мав бути музей, але, на жаль, наші фінансові можливості є обмеженими", - повідомив голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик.

Голова комісії з культури Роман Ковальчук натомість зазначив, що гроші на викуп будинку все ж слід виділити, тому що історичні об'єкти на кштал цього з часом просто зникають.

Щоправда, потім він запропонував бюджетній комісії спільно звернутись до департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА, аби там дали запит про перевірку інформації про продаж будинку та його вартість.

На це Ярослав Качмарик відповів, що такі питання слід було з'ясовувати раніше, і Роман Ковальчук погодився виправити ситуацію.

Також бюджетна комісія звернулась до департаменту фінансів ОДА, аби вони врахували це питання при формуванні бюджету розвитку.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.