Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

poltava.pl.ua

П'ятниця, 13 вересня 2013, 10:31

В Україну завітає новий штам грипу

Цього року в Україні епідеміологи прогнозують циркуляцію нового штама грипу − В/Massachusetts.

Про це повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, пише "Голос України".

«Цього року, за прогнозами ВООЗ, можлива циркуляція нового штама віруса грипу В/Massachusetts. Окрім нього не виключено циркуляцію інших штамів минулих років - A/California (H1N1) та A/Victoria (H3N2)», - сказав Кравчук.

За його словами, наразі триває випробовування вакцин проти грипу, і до кінця місяця вони вже мають бути в Україні. «Зараз готуються сезонні вакцини, які вже зареєстровані в Україні, однак їх термін випробоувування ще не закінчився. Як тільки вони будуть випущені на ринок України, вакцинацію можна розпочинати. Виробниками вакцин є країни Данії, Голандії, Франції та Росії», - зазначив Кравчук.

Він також зауважив, що можливий підйом рівня захворюваності на ГРВІ слід очікувати вже наприкінці вересня, тому, щоб захистити свій організм, найкраще вакцинуватися у період вересня-жовтня. Фахівець додав, що вакцинація є безпечною і для вагітних жінок.

Водночас Кравчук підкреслив, що при симптомах грипу потрібно одразу лікуватися, а не намагатися встановити штам. «Якщо людина відчула симптоми простудного захворювання, розбиратися, чи це штам грипу, чи просто вірусна інфекція, не потрібно, треба застосовувати всі необхідні заходи для того, щоб вилікуватися», - наголосив він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.