Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

львів вересень

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=523897034353917

П'ятниця, 13 вересня 2013, 16:20

Головне за п'ятницю, 13 вересня

львів вересень

Головна подія: Протягом останніх шести місяців в Україні простежується тенденція щодо скорочення заборгованості по зарплатах - з березня вона знизилася майже на 143 млн грн (на 13%).

Політика

Міжнародні відносини
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит у розмірі 33,3 млн євро для реалізації проекту Новоазовського вітрового парку в Донецькій області.
Президент
Янукович заявив, що Україна рухається шляхом євроінтеграції вже багато років і за цей час досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.
Кабмін
Станом на 1 вересня уряд виплатив 25,6 млрд. грн соціальної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, повідомив директор Департаменту комунікацій Мінфіну Віктор Косарчук.
Міносвіти і науки планує виключити коледжі та технікуми з системи вищої освіти. Відповідна ініціатива міститься в проекті закону "Про професійну освіту".
АМКУ
АМКУ надав дозвіл Jura-Cement-Fabriken AG та компанії Financiere Lafarge Sas (м. Париж, Франція) на узгоджені дії у вигляді виконання положень договору купівлі-продажу акцій компанії Lafarge Ukraine Holding (м. Париж, Франція), укладеного між компаніями Jura-Cement-Fabriken AG та Financiere Lafarge Sas щодо обмеження здійснення компанією Financiere Lafarge Sas діяльності з виробництва цементу на території України.
Пенсійний фонд
Доходи  ПФУ з січня по серпень 2013 р. склали 108,8 млрд грн., повідомила міністр соціальної політики України Наталя Королевська.
Міндоходів
При інвестиційній раді Міністерства доходів і зборів України створена спеціальна інспекція з питань трансфертного ціноутворення.
Міндоходов розробило зразок довідки про сплату збору за утилізацію транспортних засобів. Через відсутність цієї довідки після вступу в силу закону про утилізаційному зборі в країну припинився імпорт автомобілів
ВРУ
Нардеп Ігор Марков, реєстрацію якого зобов'язана скасувати ЦВК, стверджує, що депутатам ПР за правильне голосування доплачують по $ 5000. 
Соціальна сфера
Протягом останніх шести місяців в Україні простежується тенденція щодо скорочення заборгованості по зарплатах - з березня вона знизилася майже на 143 млн грн (на 13%).
Економіка
Макропоказники
У січні-липні 2013 року імпорт товарів перевищив експорт на 5 812,4 млн доларів.
Протягом січня-липня 2013 року сальдо торгівлі товарами покращилося на 2 856,1 млн доларів порівняно із січнем-липнем 2012 року (у січні-липні 2012 року від'ємне сальдо становило 8 668,5 млн доларів).
Фінанси
Нацбанк України з 1 жовтня вводить розмінну монету номіналом 50 коп. з нового матеріалу.
Львів
Міжнародні відносини
Уряд Канади відкрив візовий центр у Львові за адресою вул. Братів Міхновських, 1.
Львівська ОДА
Святійший Патріарх Київської і всієї Руси-України Філарет в рамках візиту на Львівщину вручив керівництву Львівської області церковні нагороди. Зокрема, голову Львівської ОДА Віктора Шемчука нагороджено Орденом Святого рівноапостольного князя Володимира Великого II ступеня. Також заступника голови облдержадміністрації Ірину Романів нагороджено Орденом святої великомучениці Варвари, повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Львівська міськрада
З 2 вересня 2013 року відділ охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської облдержадміністрації делегував управлінню охорони історичного середовища Львівської міської ради повноваження укладати попередні та охоронні договори на пам’ятки культурної спадщини національного та місцевого значення, що знаходяться на території міста Львова.
Економіка
Макропоказники
Рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило рейтинг Львова на рівні «ССС +» з позитивним прогнозом, а також рейтинг за національною шкалою на рівні «uaBB».
Промисловість
У 2012 році у Львівській області на 10 тис. наявного населення припало 64 малі підприємства. За цим показником серед регіонів України Львівщина посіла 12-те місце після м.Києва, Одеської, м.Севастополя, Київської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, АР Крим та Кіровоградської областей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.