Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

mydim.ua

П'ятниця, 13 вересня 2013, 17:11

Виконавчий комітет Львівської міськради не має права ухвалювати рішення про проведення різвяного ярмарку, – депутати

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради депутати виступили проти розгляду виконавчим комітетом Львівської міськради ухвали про організацію та проведення різдвяного ярмарку на проспекті Свободи та на площі Ринок.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич заявила, що виконком має юридичне право на ухвалення таких рішень.

Проте депутат Володимир Гірняк запевнив, що поки діє рішення Львівської міської ради від 30 травня 2013 року «Про затвердження порядку передачі у короткострокову оренду елементів благоустрою», виконавчий комітет Львівської міськради не має права ухвалювати рішення стосовно ярмарки.

«На сьогоднішній момент діє ухвала Львівської міської ради від 30 травня 2013 року «Про затвердження порядку передачі у короткострокову оренду елементів благоустрою». Ця ухвала діє і нею передбачена процедура, згідно з якою можлива організація таких ярмарків. Відповідно до цієї ухвали, виконком не має права приймати рішення про організацію ярмарків», – заявив депутат ЛМР Володимир Гірняк.

Наразі ця ухвала оскаржена в суді, але суд ще не скасував ухвали «Про затвердження порядку передачі у короткострокову оренду елементів благоустрою». Тож Володимир Гірняк порадив дочекатися рішення суду, яке повинні оголосити 24 вересня. 

Також на засіданні виконавчого комітету виступив Ерік Парсаданян. Зокрема депутат спитав чому організатор ярмарку завжди один і цей ж. Парсаданяну відповіли, що інші підприємці не зверталися у міськраду для проведення ярмарки.

Також Ерік Парсаданян наголосив на тому, що місто отримує дуже мало коштів від проведення ярмарку.

«150 споруд здаються в оренду і різні підприємці, сплачуючи оренду, реалізовують свою продукцію. Так ви порахуйте дебет з кредитом. Скільки отримує місто і скільки отримують підприємці?», – зазначив депутат ЛМР Ерік Парсаданян.

Попри зауваження депутатів члени виконавчого комітету все ж ухвалили рішення про організацію та проведення різдвяного ярмарку на проспекті Свободи та на площі Ринок.

Організатором заходу буде товариство з обмеженою відповідальністю «Львівські Ярмарки». Також воно матиме право залучення підприємств та організацій різних форм власності з м. Львова та областей України для здійснення торгівлі товарами різдвяного асортименту виключно вітчизняного виробника.

Окрім цього, «Львівські ярмарки» отримали дозвіл на облаштування на проспекті Свободи Льодового будинку на період з 12 грудня 2013 року по 16 березня 2014 року.

Згідно із рішенням, режим роботи різдвяної ярмарки та Льодового будинку у робочі дня буде з 11.00 до 22.00 год., у святкові та вихідні – з 10.00 до 23.00 год.

Нагадаємо, що минулого року за оренду площі в центрі Львова ярмарка вносить в казну міста лише 15 тис. грн. за цілий місяць проведення ярмарку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.