Андрій Тимчишин,  13 вересня 2013

Варіанти на вікенд

Перший фестиваль спорткарів та екзотичних авто у Львові та багато іншого у Варіантах на вікенд.

Варіанти на кіно

Можливо, через співпадіння п’ятниці і нещасливого 13-го числа, світові кінематографи вирішили не запускати в прокат у цей вікенд довгоочікуваних кінопрем’єр.

Тому редакція Варіантів радить у другі осінні вихідні сходити на повторний показ хороших літніх фільмів.

Якщо Ви фанатичний кіноман і прагнете чогось нового, для вас коротенький огляд двох фільмів, які все-таки заслуговують на увагу з боку поціновувачів кіно.

Перший з них, це спроба Віна Дізеля відродити свого улюбленого кіногероя, міжгалактичного злочинця Ріддіка в однойменному фільмі.

Знайомі з кіновсесвітом персонажа напевно знають, що фільмі Хроніки Ріддіка, який вийшов у 2004 році повністю провалився в прокаті, і через це довгий час на продовження історії про цікавого антигероя, який з часом перебрався у мультсеріал та свого часу радував геймерів всього світу, не давали грошей.

У результаті маємо амбіційне намагання відновити славу Ріддіка після 9 річного забуття з малим за мірками Голлівуду бюджетом у 35 млн доларів. Вдала ця спроба чи ні, можна дізнатися вже цих вихідних у кінотеатрах міста.

Щоб Ви зробили якби могли подорожувати у часі? Напевно, намагалися б змінити хід історії, чи щось таке. Схожий талант виявив у себе герой комедії Коханий з майбутнього. Як виявилось, він може повертатися лише в минуле, однак тільки в моменти пов’язані з ним.

Відповідно всі стрибки у часі призначатимуться для виправлення помилок та невдач головного героя, в чому полягає основний гумор фільму. Щоб ви краще розуміли, сюжет фільму нагадує відому кінокартину Дружина мандрівника в часі.

Незважаючи на це, очевидний плюс фільму: на цей раз стрічку ставить британець Річард Кертіс, більше відомий як сценарист найпопулярніших британських фільмів та серіалів.

Музичні варіанти

Прихильники «Лагідної українізації», можуть відвідати 13-14 вересня концерт відомого українського телеведучого та колекціонера Антін Мухарського, відомого як Орест Лютий, о 22.00 у Клубі «Культ» (вул. Чайковського, 7).

Не пропустіть унікальний концерт-подорож на одній з найкрасивіших вулиць Львова (вул. Вірменській) з гуртом «Подорож по вертикалі» 14 вересня о 18:00.

Для шанувальників поєднання джазу та блюзу, 15 вересня о 20:00 відбудеться концерт гурту Longital (Словаччина) в арт-кав’ярня «Квартира 35» (вул. Вірменська, 35).

Прихильники класичної музики також залишаться буз музичних вихідних, адже 15 вересня о 17:00 стартує святкове відкриття концертного сезону Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії (вул. Чайковського, 7).

Новий сезон Львівська філармонія розпочне концертом всесвітньовідомого польського піаніста, одного з найкращих у світі виконавців музики Шопена – Януша Олейнічака.

Також 15 вересня, у неділю, о 19:00 запрошуємо на музичний вечір «Такі знайомі романтичні мелодії» піаністки Ірини Лобанок. У Кав’ярні-галереї «ШТУКА», вул. Котлярська 8 (бічна Шпитальної). У програмі: Elvis Presley, Frank" Sinatra.

Автомобільні варіанти

У суботу, 14 вересня у Львові стартує незвичайний фестиваль CarFest Lviv. Як зазначають організатори, це буде шоу спорткарів та екзотичних авто: від класики до божевілля.

В рамках фестивалю організують благодійну бікіні автомийка (усі зібрані кошти підуть у дитячий будинок), майстер-клас по стайлінгу автоплівками від тюнінг студії Vinsent, змагання тюнінгованих автомобілів; конкурси для автомобілістів та глядачів; The Gaz Quest (автоквест), а також тематична вечірка в стилі автомобільного тюнінгу для автолюбителів, на якій розважатимуть Dj Alex DarkStar і Break The Brain.

Вхід на територію фесту по вул. Джерельній 20 з 14.00 до 21.00, вхід на вечірку з 22.00.

Фестивальні варіанти

На ці вихідні радимо відволіктися від щоденних буднів, та приглянути собі пару хороших книг для домашнього читання на осінній сезон. Зробити це дуже просто, адже до 15 вересня у місті діє традиційна та наймасштабніша літературна подія року – 20 ювілейний Форум видавців у Львові. Найбільший у світі ярмарок української книги працюватиме у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) і на проспекті Свободи.

На відвідувачів Форуму чекають зустрічі з авторами, безліч новинок зі світу літератури, виставка-продаж, майстер-класи та презентації видавництв, автограф-сесії відомих письменників.

14-15 вересеня другий рік поспіль в осінньому Львові відбудеться «Фестиваль Партнерства». Основна частина фесту пройде на площі Ринок, де на літній сцені упродовж двох днів з 15:00 до 21:30 відбуватимуться концерти польських та українських колективів.

По завершенні фестивалю, 16 вересня у театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться великий гала-концерт «VIVA VERDI» Люблінського музичного театру за участі провідних солістів Польщі та академічних хорів Любліна і Перемишля.

Також запрошуємо, 15 вересня о 12:00 на V Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено», у Музеї народної архітектури і побуту «Шевченківський гай» (вул. Чернеча гора, 1). Цього року фестиваль запросить львів’ян та гостей міста на «Українське весілля». Основу програми фестивалю складатимуть давні весільні обряди із Бойківщини, Гуцульщини, Поділля, Слобожанщини.

Поціновувачі пива, мають час до 15 серпня, повеселитись на фестивалі пива «Львівська забава» у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Історичні варіанти

13-15 вересня у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" (вул. Степана Бандери, 1 (вхід з вул. Брюллова)) проведуть презентації книг та уроки історії.

Спортивні варіанти

На ці вихідних Львів стане центром «колючих» змагань. 14-15 вересня у місті відбудеться Всеукраїнський турнір «Галицька осінь» пам’яті В. Козицького з фехтування на шпагах серед кадетів. Місце зустрічі: Комплексна навчально-спортивна база /стадіон СКІФ (вул.Черемшини, 17).

Цьогоріч до міста завітають також спортсмени з Польщі та Білорусі.

Мистецькі варіанти

Для любителів живопису, другий осінній вікенд принесе порцію кримського літа та екзотики. Зокрема, 13 вересня стартує персональна виставка «Південна фієста» двох кримських художників – Павла Передерія і Феодосія Северина. в Арт галереї мадам Пальмгрен (вул. Фредра, 7). Вхід вільний.

Знавцям творчості украі?но-росіи?ського маляра Казимира Малевича, та зокрема його відомого полотна Чорний квадрат, радимо відвідати 13 вересня о 16:00 презентацію монографії «Малевич» у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20) за участі автора Жана-Клода Маркаде (Франція).

Державний природознавчий музей НАНУ (вул. Театральна, 18) 14 вересня розпочинає виставку гостросоціальних плакатів Клауса Штека «Нічого не вирішено»

За останніх сорок років Клаус Штек створив понад 300 сюжетних плакатів. Більшість з них присвячена захисту довкілля. Художник звертає увагу на проблеми, пов’язані зі змінами клімату, забрудненням повітря, зростанням кількості сміття, ядерними відходами та забрудненням світового океану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.