Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

lviv.nashigroshi.org

Понеділок, 16 вересня 2013, 12:18

Львівська міськрада не змогла виселити з клубу "Романтик" громадську організацію нардепа Кривецького

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову управління комунальної власності Львівської міської ради до громадської організації “Здорова Галичина” про розірвання договору оренди та виселення із займаних приміщень.

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Мова йде про оренду 1861,9 кв. м клубу “Романтик” у Центральному парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького. Громадська організація “Здорова Галичина” взяла у міста ці приміщення в оренду згідно з договором від 11 січня 2010 року.

У суді представник мерії заявив про порушення “Здоровою Галичиною” умов договору, а саме передачу приміщень в суборенду. Зокрема, актами обстеження від 16 червня 2010 року було встановлено, що в орендованих приміщеннях перебувають приватний підприємець Музика В.Я. та ТОВ “Снукер і Ко”. Цей факт порушення також підтверджується листами КРУ, які проводили ревізію.

Натомість у суді стало відомо, що ГО “Здорова Галичина” листом 8 лютого 2010 року повідомляла дирекцію парку про наявність в орендованих приміщеннях чужого майна. Від ЛКП “Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького” ГО отримала відповідь, що комунальне підприємство не має повноважень щодо звільнення приміщень, оскільки не являється їх власником.

Також ГО надсилала листи приватному підприємцю Музиці В.Я. та ТОВ “Снукер і Ко”, аби ті звільнили приміщення. Утім відповіді так і не було. І насамкінець у червні “Здорова Галичина” ставила до відома управління комунального майна про перебування сторонніх осіб в приміщенні і просила його звільнити, але у відповідь отримала лише звинувачення у порушенні договору оренди.

Окрім того, за твердженням міськради в орендованих приміщеннях також незаконно перебуває спортивний танцювальний клуб “Рондо”. Але цей факт було спростовано директором громадської організації, адже спортивний клуб є членом “Здорової Галичини” ще з листопада 2009 року.

Тому суддя, врахувавши, що не існує жодних договорів суборенди чи про спільну діяльність, виніс рішення у позові управління комунального майна повністю відмовити.

За інформацією ЗМІ, у тому ж 2010 році керівник ГО “Здорова Галичина” заявляв про те, що “Рондо” дійсно займається там безкоштовно. Однак “усі інші платять за оренду залу. Батьки здають по 190 грн”. Як бачимо, Львівська міськрада не змогла цього довести, але ще має шанс до 20 вересня для оскарження в апеляційному суді.

Засновниками громадської організації “Здорова Галичина” є Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, народний депутат від ВО “Свобода” і офіційний спонсор партії.

Як вже повідомлялося, через 12 днів після отримання нерухомості в оренду “Здорова Галичина” подала в мерію заяву про необхідність включення нежитлового приміщення, в перелік об’єктів, які підлягають приватизації шляхом викупу.

Це питання активно лобіювали депутати ЛМР від ВО “Свобода”. А 13 червня 2013 року Галицький районний суд зобов’язав Управління комунальної власності підготувати проект ухвали, яким би включили в перелік для приватизації приміщення площею 1861,9 кв.м на вул. Болгарській, 4, тобто клуб “Романтик”. Депутати Львівської міськради проголосували “за” прийняття цієї ухвали, утім міський голова ветував її.

Джерело: Наші Гроші. Львів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.