Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

Соломія Крушельницька

archive.wz.lviv.ua

Понеділок, 16 вересня 2013, 14:56

Проект «110 років Музикальній кам’яниці» відбудеться у Львові

Соломія Крушельницька

У вересні-листопаді у Львові відбудеться проект «110 років Музикальній кам’яниці».    

Проект покликаний популяризувати діяльність Музично-меморіального музею Солімії Крушельницької та сприяти дослідженню музичного мистецтва Львова в історичному та сучасному контексті.

Приводом до його проведення стало виповнення 110 років від моменту, коли  оперна примадонна Соломія Крушельницька купила будинок по вул. Крашевського (тепер – вул. С. Крушельницької,23).

«Ми, працівники музею, використали цю дату для того, щоб популяризувати діяльність нашого музею та творчість Соломії Крушельницької. Доробок Соломії Крушельницької потрібно розглядати не тільки в українському контексті. Ці українські рамки є занадто тісні. Її працю та творчість потрібно розглядати у світовому, європейському контексті», - розповіла директор музично-меморіального музею Соломії Крушельницької Галина Тихобаєва.

У рамках проекту відбудеться виставка «Скарби Музикальної кам’яниці», на якій будуть представлені раритетні матеріали з фондової збірки музею, рідкісні архівні записи із фонографічної збірки музею та постаті славетних львів’ян - мешканців колишнього будинку співачки.

Також  в рамках проекту буде презентований компакт-диск «Мелодії Музикальної кам’яниці».

Відбудуться численні концерти у музичному салоні Музею Соломії Крушельницької за участю українських та іноземних виконавців, зокрема: солістки Львівської філармонії Лілії Коструби, львівського піаніста Ярослава Матюхи, солістки Олександри Ленишин та нідерландського піаніста Браяна Філдінга.

Нагадаємо, що проект виграв в конкурсі соціально-культурних проектів Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.