Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dem-alliance.org

Середа, 18 вересня 2013, 10:24

Вищий адміністративний суд визнав платежі при оформленні закордонного паспорта законними

Вчора, 17 вересня, Вищий адміністративний суд України визнав законними платежі, які необхідні для оформлення закордонного паспорта.

Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби України.

"Суд прийняв рішення, яким повністю задовольнив касаційну скаргу управління Державної міграційної служби України у Запорізькій обл.. та скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 19 лютого 2013 р. у справі за позовом мешканця Запорізької обл. з питань оплати послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено у задоволенні позову", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, основною вимогою позивача було оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон із сплатою лише 170 грн (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів України передбачено сплату, окрім державного мита, вартості адміністративної послуги та вартості бланку паспорта.

"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України та поставив логічну крапку у суперечках з приводу обов'язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - повідомили у ДМС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.