Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

ua.korrespondent.net

Середа, 18 вересня 2013, 11:23

Держфінінспекція приступила до перевірки державних закупівель

17 вересня вступив в дію новий Порядок проведення перевірок держзакупівель органом державного фінансового контролю, відповідно до якого Державна фінансова інспекція України отримала право проводити перевірки державних закупівель на підконтрольних установах та вимагати усунення виявлених порушень.

Держфінінспекція отримала повне право не лише проводити перевірки державних закупівель на підконтрольних установах, а й вимагати усунення виявлених порушень, - йдеться у повідомленні прес-служби Держфінінспекції.

Держфінінспекція, зокрема, може здійснювати контроль над держзакупівлями під час інспектування та державного фінансового аудиту як окреме питання програми відповідного контрольного заходу.

Крім того, контроль у сфері державних закупівель органи фінансового контролю можуть здійснюватися у вигляді окремого контрольного заходу – перевірки державних закупівель за наявності відповідних підстав за письмовим рішенням керівника органу Держфінінспекції або його заступника.
Зокрема, підставою для проведення перевірки є відомості, що надійшли до Держфінінспекції, про порушення підконтрольною установою законодавства з питань держзакупівель.

На проведення перевірки держзакупівель новим Порядком відведено 45 робочих днів. Загальна тривалість перевірки не може перевищувати 60 робочих днів з дня її початку.

Серед інших особливостей проведення перевірок держзакупівель слід відзначити те, що повідомлення про перевірку державних закупівель підконтрольній установі не надсилається.

Нагадаємо, 1 серпня Кабінет Міністрів України видав постанову «Про затвердження Порядку проведення перевірок державних закупівель Державною фінансовою інспекцією та її територіальними органами і внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» № 631, яка набрала чинності 17.09.2013.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.